Близо 200 души са присъствали на партито на Тенчо Тенев по случай

...
Близо 200 души са присъствали на партито на Тенчо Тенев по случай
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Шефът на КАТ-София връщал подаръци за пенсионирането си

Близо 200 души са участвали на празненството на Тенчо Тенев по случай пенсионирането му в парк хотел " Зелена Европа " в Хасково. Подаръци обаче той не е получавал, защото частната защита, която пазила гостите, е прибирала даровете за някогашния към този момент шеф. 



Ексвътрешният министър Бойко Рашков, който върна Тенев в КАТ-София, не е бил измежду гостите. Служителите на Пътна полиция са давали по 50 лева за празненството, като парите са били за хотела. 

Още през август Тенчо Тенев стартира да събира движимостите си в шефския си кабинет. Тогава неговите подчинени заподозряха, че се приготвя за пенсиониране.

Днес той още веднъж събра чиновниците си – мотивът е 60-тия му празник. Той се извини на тези, които са се чувствали недооценени от него. Заявил е, че постоянно ще оказва помощ на службата, довериха пред Lupa.bg катаджии.

Миналата година през октомври някогашният вътрешен министър Бойко Рашков върна Тенев в КАТ. Преди това той работи към година като шеф на бранш „ Охранителна полиция “ в Асеновград. На 11 май обаче, в последния ден от мандата на държавното управление на ГЕРБ, той беше задържан при акция на дирекция „ Вътрешна сигурност “ и упрекнат за закононарушения по работа, свързани със подписани контракти за дарения за 10 500 лв..

Според обвиняването той е нарушил вътрешните правила за подписване на контракти за районното ръководство в Асеновград, като избирал изпълнителите, без да има такова право. Освен това Тенев беше упрекнат и за нелегално държане на 554 патрона.

Разследващите обясниха тогава, че Тенев избрал две компании, които да оборудват постройката на районното ръководство в Асеновград с видеокамери, да доставят автомобилни елементи и консумативи, както и да ремонтират полицейските коли. Фактурите били издавани на общината в Асеновград, като Тенев подписвал част от тях от името на общината. Полицейският началник избирал доставчиците измежду свои близки и познати, а цените били надвишени по негови инструкции.

Тенев беше арестуван за 72 часа, след което излезе на независимост против гаранция от 10 000 лв., само че не беше отхвърлен от работа.

Работата на Тенев в Министерство на вътрешните работи стартира от Димитровград, а през 2008 г. беше назначен за зам.-шеф в столичния КАТ. През 2011 година той беше освободен, само че заведе дело и Върховният административен съд го възвърне. Тенев стана началник на пътната полиция в София по време на служебното държавно управление на Георги Близнашки. После беше освободен от  вътрешния министър Цветан Цветанов. Тогава обаче завоюва дело и се върна в " Пътна полиция ".

 

 

С
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР